Wandeling Rottige Meente 11 september 2022

Vandaag met heerlijk weer een mooie wandeling gemaakt door de Rottige Meente, een natuurgebied in de gemeente Weststellingwerf, ten westen van Wolvega, De Westhoek.

De Friese veenpolders – Brandemeer en Rottige Meente – waren minder dan een eeuw geleden het toneel van mensonterende omstandigheden, nu zijn het rijke natuurgebieden. Een uitbundig planten- en dierenleven, met in Rottige Meente zelfs otters die vanuit de nabijgelegen Weerribben zijn komen aanzwemmen. Drie Friese natuurparels, met dank aan de veenarbeiders.

De mannen zwoegden van donker tot donker in het natte laagveen om zo veel mogelijk turven uit de bodem te halen. Genieten was er voor de veenarbeiders niet bij. Turfwinnen was méér dan hard werken. Het landschap dat zij achterlieten is wel degelijk om te genieten. De uitbundige natuur van de veenpolders is een mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten.

We maakten dan ook een mooie wandeling en dronken een glaasje in de tuin van de watermolen de Rietvink.meer info https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/rottige-meente

Door hermantroost193718020

gepensioneerd beroepsfotograaf die het knippen niet kan laten en graag natuurfoto's maakt.

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: