Tjeukemeer 20 tm 23 juni 2017

Het weer lijkt goed voor deze week, dus er maar even een paar dagen tussenuit. Deze keer de eilandjes op het Tjeukemeer verkennen. Eigenlijk vlak naast de deur, ruim 2 uren varen vanaf Jachthaven De Bron.

Onderweg even aanleggen bij de eilandjes in de Tjonger, het ligt daar zo heerlijk rustig vlak bij de Brandemeer, waar zich een van de grootste kolonies zwarte sterns bevindt. Prachtig om die donkere vogels te zien jagen over het water. Ook tal van visdiefjes waargenomen.

Met een heerlijk temperatuurtje van tegen de 30 graden en weinig wind komen we aan op de Tsjûkepôlle, het kleinste eiland. we liggen daar met twee andere boten.

op de strekdam rond het eiland een meeuwenkolonie

Toch even verder kijken, de Marchjepôlle, het grootste eiland met een duin en zandstrand(je) Ook heel mooi aangelegd, met de ligplaatsen achter dammen, zodat je altijd beschut ligt. Aleen, druk,druk druk. Veel boten, bijna geen plek meer vrij, veel schermen en barbecues op de wal en ook nog rondscheurende rubber/bijbootjes. Niet zo ons ding, dus terug naar de Tsjûkepôlle.
Deze keer aan de wal, in een hoekje, en heerlijk rustig (hoewel?)

een roeiploeg komt even langs Leuk. We zien deze roeiboten steeds meer op het water.

Hee, Anke heeft de koffie klaar. Lekker. 
 De eilandjes zijn mooi gemaakt, beetje heuvelachtig.

mooi weer om de bood even te wassen
 Die meeuwen zijn toch wel erg luidruchtig

honderden
ik meet 84 DB op m’n foon.!! en waarschijnlijk gaat dat de hele nacht door

Die jonkies zijn wel skattig, maar toch, we gaan weer onder stoom en zoeken het eilandje aan de Tjonger weer op. Het belooft, na een rustige nacht, een snikhete dag te worden. We liggen lekker in de wind, 4 Bft, en onder de parasol komen we de dag al luierend door. De onweersbuien, waar ik me op had verheugd, vielen zwaar tegen

De volgende dag weer huistoe, tot ziens.

Door hermantroost193718020

gepensioneerd beroepsfotograaf die het knippen niet kan laten en graag natuurfoto's maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: