Twekkelo 20 mei 2023

Kleinzoon Floris was jarig, we brachten hem een fel begeerd Ruud Gullit shirt en hadden een gezellige middag. We combineerden dit bezoek met een nachtje op een minicamping in of bij Twekkelo, een mooi stukje coulisselandschap ingeklemd tussen het Twentekanaal en de A35.


De camping was een bijzondere, ze verhuren er ook tipi’s, een wigwam dus, verder een woonwagen, nog zo iets, trekkershutjes, en in de boerderij is een winkeltje waar ze leuke hebbedingen verkopen meestal van oosterse origine.

Een leuke bijkomstigheid, tijdens ons verblijf was er een soort weekend retraite in de tipi’s, iets met yoga, chakra en meer van dat soort dingen. Erg leuk om te zien.
Kom maar even kijken.

Het landschap leent zich uitstekend voor fijne wandelingen over zandpaden. We vonden een grenssteen van Twekkelo, oud? nee hoor, heeft te maken met de landschapsontwikkeling.
Sem sloot vriendschap met twee paarden, een moeder met veulen. Ze waren zo lief tegen elkaar.
Ook zagen we een houten boortoren en pomphuisjes die betrekking hebben op de zoutwinning in Twente. De zoutlagen die honderden miljoenen jaren oud zijn zitten daar op een diepte van gemiddeld 300 meter. Dicht bij de camping waren ze met een installatie doende om een zoutmijn af te sluiten.
Ook de zoutmijnbouw is onderwerp van veel discussie.

Door hermantroost193718020

gepensioneerd beroepsfotograaf die het knippen niet kan laten en graag natuurfoto's maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: