Gran Canaria maart 2022

We hadden er naar uitgekeken, in het vroege voorjaar een weekje naar de warmte. Het werd Gran Canaria ongeveer 230 km vanaf de Sahara en 3.350 km vliegen. We vertrokken vanaf Eelde, heerlijk relaxed. Relatief goedkoop parkeren op 2 minuutjes lopen naar de vertrekhal en géén drukte en moeilijke toestanden. Daar stapten we aan boord van de Boeing 737 en begon het 4,5 uur stilzitten. Op de Aeropuerto de Gran Canaria pikten we moeiteloos ons huurautootje op en reden zo’n 30 km naar ons hotel, Bull Costa Canaria in San Agustin. Mooi op tijd om ons even te settelen, een bakje koffie uit ons eigen mini koffiezettertje en op naar het restaurant waar ons een verrukkelijk diner wachtte.

De volgende dag hebben we een beetje in de omgeving gewandeld en op de namiddag nog even naar een havenstadje gereden Arguineguin, zo’n 25 km vanaf San Agustin.

De volgende dag, ’t was Zondag, een tour naar Puerto de Mogán, aan de zuidwest kust. Erg toeristisch, dat wel, maar prachtig mooi met talloze doorkijkjes en een soort van kanaal.En natuurlijk terrasjes waar ze tot mijn verrassing lekkere koffie verkochten. En wat we er ook zagen………… de Yellow Submarine…….. echt waar.

Gaan jullie mee?

Op de zelfde dag ’s avonds nog even naar Playa la Caleta gereden. even rondgeneusd, maar het weer werd minder, wolken en harde wind.

Alweer maandag, na het uitbundige ontbijt in het huurautootje gekropen om een bezoekje te brengen aan het roemruchte Playa des Inglés, op een paar kilometer van ons hotel. Vanaf de promenade ook uitzicht op de aangrenzende duinen van Maspalomas. Het is daar erg druk en toeristisch, met ontzettend veel winkeltjes.

In de middag van dezelfde dag nog wat in de tuin van het hotel geluierd, gezwommen en even langs de strandboulevard gewandeld

Zo tussen de bedrijven door genieten we van ons hotel, de uitbundige diners, de hoteltuin en de omgeving. Anna verzamelt zaden (die geel rode dingen). Straks palmen in onze tuin?

Dinsdag, dag van hoogteverschillen. Naar de Picos de las Nieves, diverse uitzichtpunten (miradors) en uitgedoofde vulkanen (Calderas) van zeeniveau tot 2000 meter én een fantastisch uitzicht op Roque Nublo.

Woensdag hebben we besteed aan een bezoekje aan het winkelcentrum van San Agustin, waar we wat leuke kleding hebben gekocht en wat luieren in de tuin, onder de palmbomen.

Donderdag stond een bezoek gepland aan Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland. Zeer de moeite waard. Anna was er eerder al eens geweest en bracht me naar de zeer bekende beelden van honden op de Plaza de Santa Ana bij, hou je vast, Catedral Metropolitana de Santa Ana de Canarias. ’t Is een mondvol, maar dan heb je ook wat. Daarna een bezoek gebracht aan een bistrootje waar een aardige Kanariedame een lekker bakje koffie met een broodje voor ons maakte. Ze wou ook wel even op de foto.

Ga maar weer mee.

En dan is het weer vrijdag, de laatste en dus reisdag. Autootje inleveren op de Aeropuerto, dat ging gemakkelijk, in de parkeergarage zetten en de sleutels onder de stoel, inchecken, sjacherijnige douane, en wachten. lang, want aanvankelijk 2 uur vertraging vanwege de sneeuw in Nederland, uiteindelijk een uurtje. De terugreis verliep voorspoedig, met vanuit het vliegtuig zicht op de kust van Pyrénées-Atlantiques in Frankrijk.

Op Eelde wachtte ons een verrassing, ’t was er amper 4 graden, 18 graden kouder dan op Gran Canaria. brr. De foto van onze camper hebben we gemaakt via ons bewakingssysteem.

tja, dit was het dan. Wij hebben genoten.

Reisadvies Sylvia van Schubert van PersonalTouchTravel en we reisden met Tui-Fly.

Door hermantroost193718020

gepensioneerd beroepsfotograaf die het knippen niet kan laten en graag natuurfoto's maakt.

8 reacties

  1. Mooie fotoooos 👌!! Bijzonder genieten op een mooi eiland met een voor de tijd van het jaar heerlijke temperatuur. Ideaal vanaf een klein vliegveld, voor ons ook geen Schiphol 😖

    Like

  2. Mooi verslag, prachtige foto’s. Bedankt dat we zo wat mee mogen genieten van jullie vakantie. Hartelijke groet, ook voor Anna

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: