Langs de Deelen

4 juni 2021, de eerste echte zomerdag van dit jaar, heerlijk om er op uit te gaan. Ik had een eigenaardig objectiefje op de kop getikt, een 35 mm 1.2 van het merk 7Artisans. Volledig handmatig, dus handmatig scherpstellen en diafragma instellen, terug naar de basis dus.

Het was wat eigenaardig fotograferen, scherpstellen ging vrij moeizaam, ’t was allemaal nogal duister. Achteraf viel het me dik tegen. een enorme lichtafval in de hoeken, ik moest de foto’s gewoon croppen om een béétje behoorlijk beeld te hebben. Ook tekende het objectiefje ontzettend wollig. Dat kan zijn charme hebben, maar dit was te veel. Dat objectiefje gaat dus retour leverancier. En toch…….. het er op uit trekken met één lens met vast brandpunt, zo rond de 35mm heeft echt wel wat, dat op zich ga ik wel vaker doen.

Enfin, kijk zelf maar

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als landschap

Door hermantroost193718020

gepensioneerd beroepsfotograaf die het knippen niet kan laten en graag natuurfoto's maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: