Straatfotografie (archieffoto's)

Straatfotografie is een leuke maar spannende vorm van fotografie. Immers, hoe ga je te werk: vraag je een persoon of je hem mag fotograferen? Eigenlijk moet dat wel, maar de spontaniteit is meteen verdwenen. Dan maar zonder te vragen? Kan ook! Doe ik ook! De spontaniteit is me heilig. De reacties wisselend, soms voelt men zich vereerd, soms een scheldkanonnade of een opgeheven vuist en in mediterrane landen willen ze vaak geld zien.

Nog iets…… het veiligste is om met een gemiddelde telelens te werken, je blijftdan als fotograaf op afstand, maar de mooiste foto’s maak je met groothoek, maar dan moet je wel heel dicht bij komen, en dan wil je die hiervoor besproken opgeheven vuist weer niet……..

Hieronder een compilatie in zwart/wit

Door hermantroost193718020

gepensioneerd beroepsfotograaf die het knippen niet kan laten en graag natuurfoto's maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: